Поліції зібралось в кілька разів більше, ніж активістів / фото twitter.com/sternenko

Біля Шевченківського районного суду Києва, де сьогодні продовжують обирати запобіжний захід для громадського активіста Сергія Стерненка, поліції зібралось в кілька разів більше, ніж активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, початок судового засідання призначено на 10:00.

Застосовано безпрецедентні заходи безпеки – все подвір'я суду заставлене поліцейськими автомобілями та автобусами, також тут перебувають кілька сотень поліцейських різних підрозділів та нацгвардійців. Багато спецпризначенців у шоломах. Чергує пожежний автомобіль.

Читайте такожПраво не бути вбитим. Чому в Україні можна "сісти" за самооборону

За свідченням очевидців, поліція почала з'їжджатися до Шевченківського суду ще з сьомої години ранку.

Зараз на подвір'ї суду перебувають близько 50 осіб, які прийшли підтримати Стерненка, крім того люди ще продовжують підходити. Серед присутніх - колишня виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Стерненко і його адвокати вже прийшли на засідання.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

12 червня до Шевченківського райсуду Києва підтримати Стерненка прийшли близько 300 осіб.