Генасамблея ООН підтримала резолюцію щодо Криму / REUTERS

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй підтримала оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)".

Відповідне рішення оголосив головуючий на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яке транслюється на сайті Організації.

За оновлений текст резолюції проголосували 64 країни-члени ООН, проти - 23, утримались - 86.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС розповіли, яким чином Росія намагається виправдати свою агресію проти України

Ключовим елементом резолюції є заклик до міжнародної спільноти до посилення взаємодії задля тиску на РФ з метою змушення її до виконання міжнародних зобов’язань як держави-окупанта.

Резолюція ООН щодо Криму

  • 7 грудня Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй підтримала оновлену резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів".
  • У тексті резолюції сказано, що Генасамблея ООН "виражає серйозне занепокоєння з приводу прогресуючої мілітаризації Криму Російською Федерацією як державою-окупантом і висловлює стурбованість з приводу триваючої дестабілізації обстановки в Криму внаслідок постачання Російською Федерацією сучасних систем озброєнь".
  • Як повідомили в МЗС України, у посиленій резолюції щодо мілітаризації Росією Криму, прийнятій Генасамблеєю ООН 7 грудня, міститься два нових пункти.