Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна має повернути всі тимчасово окуповані території.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

"Сьогодні, шостий рік поспіль, ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії. Ми сплачуємо за це найвищу ціну - життя наших громадян. Сьогодні весь цивілізований світ визнає, що Україна робить все для настання такого бажаного миру, справедливого миру. Миру у нашому розумінні цього слова. Саме того миру, де державний суверенітет буде панувати в реальності, а не на папері", - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожПутін вважає, що відносини РФ і України зіпсувалися не через окупацію Криму

Президент констатував, що Україна втратила частину території. "Ми втратили своїх людей. І на жаль, ми не можемо повернути загиблих. Але повинні повернути усі свої території. Повернути віру в правду і справедливість, щоб те, заради чого загинули наші герої - ніколи не виявилось марним", - підкреслив він.

Глава держави висловив переконання, що шанс досягти цього - у нас, українців, є тільки в одному випадку, "якщо всі ми об’єднаємося, так само, як і 30 років тому".

Як повідомляв УНІАН, раніше командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв заявив, що українські військові розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії до України на різних частинах кордону, навіть одночасно.