Зеленський анонсував опитування українців / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський анонсував проведення 25 жовтня, у день місцевих виборів, всеукраїнського опитування з п’яти 5 важливих питань.

Про це йдеться у його відеозверненні, оприлюдненому сьогодні вранці в ефірі ряду українських телеканалів.

«Привіт! Я звертаюсь саме до тебе. Пам’ятаєш, як ми разом писали мою передвиборчу програму, щоб втілювати те, що дійсно потрібно саме тобі, кожному громадянину України? Це була демо-версія народовладдя, його реальне запровадження стало нашою з тобою метою», - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЗеленський заявив, що вірить в укладання мирної угоди з Путіним

За його словами, наразі парламент готується закріпити цей важливий механізм на законодавчому рівні.

«Погодьтесь, право народу України на власну думку священне, йому не потрібне благословення політиків, і ніщо не заважає нам з тобою просто поговорити відверто», - сказав Зеленський.

«25 жовтня на виборчій дільниці я задам тобі 5 важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в Інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками або таксистами, про те, що нас ніколи не питали. 5 важливих питань, щоб дізнатися твою думку, не політиків з високих кабінетів, не «незалежних» експертів з телешоу, не агентів інших держав. Чи не вперше в історії Незалежності ми запитаємо: "А що думаєш ти?". Чому твоя відповідь важлива? Тому що буде так, як вирішиш ти, тому що Україна – це ти. Неділя, 25 жовтня. Приходь і вирішуй. До речі, які будуть питання – про це пізніше», - зауважив Зеленський.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.