Посол України в Німеччині Андрій Мельник прокоментував ситуацію з Навальним / фото germany.mfa.gov.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник виступив із закликом ввести тримісячне ембарго на поставки нафти та газу з Росії в якості відповіді на отруєння Олексія Навального.

Читайте також"Це булу точкова атака": розробник "новачку" прокоментував Отруєння Навального

Як повідомляє DW, таку заяву дипломат зробив в інтерв'ю агентству dpa.

Відео дня

"Настав час нарешті вразити панів в Кремлі жорсткою реакцією", - заявив український посол.

На його думку, припинення проекту "Північний потік - 2", якого вимагає низка політиків Німеччини, недостатньо. Режим Путіна "має бути позбавлений найважливішого джерела доходів за свою агресивну політику".

Український дипломат також затребував припинення всіх європейських інвестицій в економіку Росії.

"Підступний замах на отруєння Навального за допомогою хімічної зброї масового ураження - це не тільки неприкрита загроза смерті всім критикам Путіна. Це удар в обличчя канцлеру (Німеччини - ред.), Федеральному уряду і німецькій громадськості, які були свідомо принижені", - підкреслив Мельник.

На його думку, Путін раніше вже явно демонстрував, що реакція Берліна на його попередні дії не грає для нього жодної ролі.

Навального отруїли: що зараз відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів з Томська в Москву. Через це повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його підключили до апарату ШВЛ. Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Зараз він знаходиться в німецькій клініці.
  • 24 серпня в Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера. 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії бундесверу виявили в організмі Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок". Таким чином, Навальний був отруєний нервово-паралітичною бойовою речовиною.
  • Офіційний Берлін хоче домогтися від Москви повноцінного розслідування отруєння опозиційного політика. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що відмова від розслідування може привести до перегляду позиції Берліна щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2».