Навального отруїли "Новачком" / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова приєднатися до санкцій міжнародних партнерів за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального після отримання деталей цієї справи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на спільній із віце-президентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем прес-конференції за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі.

Читайте такожЗеленський про отруєння Навального: нам потрібні деталі, щоб робити висновки

Відео дня

«Я ще не бачив деталей цієї справи. Я б хотів, щоб ми почули оприлюднені деталі від німецької сторони, перш за все, і тоді вже Україна буде, я впевнений, доєднуватись до санкцій наших міжнародних партнерів», - зазначив Зеленський.

Отруєння Навального: що відомо

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до німецької клініки Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться у Німеччині до кінця курсу реабілітації.
  • 1 жовтня інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння «Новачком» стоїть особисто президент РФ Володимир Путін. Опозиціонер також повідомив, що має намір повернутися в Росію.
  • Російські правоохоронні органи відмовляються відкривати справу за фактом отруєння Навального.