В ОБСЄ вважають, що бойовики мають право представляти ОРДЛО / фото УНІАН

Українська сторона Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі не повинна погоджувати участь переселенців c делегацією Росії.

Про це заявив перший заступник, голова делегації України в ТКГ, віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков в інтерв'ю «Новинам Донбасу».

Читайте також"Україна не буде пасивною": Кулеба розповів про кроки щодо деокупації Донбасу

Відео дня

«Нічого, ні з ким погоджувати не повинні. З нами ж вони не погоджують, коли когось приводять. Це суверенне право делегації – визначати, хто буде з її боку», — сказав він.

Віце-прем'єр підкреслив, що українська сторона хоче зруйнувати монополію на участь в якості запрошених представників ОРДЛО членів угруповань «ДНР» і «ЛНР», які підпорядковуються Росії.

На питання, хто запрошує сепаратистів на засідання ТКГ, Резніков заявив, що ОБСЄ. «Їх запрошує ОБСЄ. Вони вважають, що у них є право представляти території, а я так не вважаю, ми так не вважаємо», — підкреслив він.

Він нагадав, що президент Володимир Зеленський не раз заявляв, що обговорювати і потрібно консультуватися з усіма мешканцями Донбасу, «які сьогодні там проживають в якості заручників», а також тими, хто звідти поїхав у зв'язку з конфліктом.

Як повідомляв УНІАН, раніше в ОП заявили, що з 14 травня на засідання Тристоронньої контактної групи будуть запрошувати переселенців як представників окупованих територій Донбасу.