Кулеба каже, що "ігор за нашою спиною немає" / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували переговори російської та німецької сторони в Берліні щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Україна заздалегідь знала про переговори заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака, які він вів у Берліні, пише "РБК-Україна".

Кулеба розповів, що Козака запрошували на переговори в Берлін через відсутність прогресу у виконанні мінських угод, а також у зв'язку з активним підходом української сторони, яка пропонує нові ініціативи, зокрема, підвищити рівень представництва Тристоронньої контактної групи.

Відео дня

Читайте також"Посилення" переговорної групи в Мінську. Майстер-клас від України, як самим загнати себе в кут (рос.)

"Очевидно, що справа зрушить з місця, якщо буде конструктивна взаємність з боку Росії. Тому і знадобилася берлінська зустріч. До речі, саме за цією логікою мій німецький колега міністр Маас (глава МЗС Німеччини, - ред.) зміг після мого з ним розмови залучити до переговорів у нормандському форматі главу МЗС Росії Лаврова. Україна знала про цей візит Козака заздалегідь і буде знати про те, як він пройшов. У нас з партнерами діє правило - ми нічого не вирішуємо за спиною один одного. Тому ні про які ігри за нашою спиною не йдеться", - зазначив Кулеба.

Він також підкреслив, що Україна вдячна німецькій стороні за зусилля по залученню Росії до діалогу та пошуку конструктиву.

Як повідомляв УНІАН, раніше Козак повідомив про переговори щодо врегулювання конфлікту на сході України, які він нібито провів з помічником канцлера Німеччини Ангели Меркель.