ТКГ хочуть розширити / УНІАН

Україна виступає за підвищення рівня представництва в Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Мінську, долучивши до переговорного процесу віце-прем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який стане заступником представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії «Пандемія, реформи, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому», що була організована американським аналітичним центром Atlantic Council.

Читайте також"Нормандська четвірка" не обговорювала Консультативну раду в ТКГ, хоча Лавров порушив це питання - Кулеба

Відео дня

Єрмак підкреслив, що сьогодні дуже важливо дати новий імпульс Мінському процесу. «І Україна це робить: сьогодні ми виступили з ініціативою підвищити рівень представлення делегацій в Мінську в Тристоронньої контактній групі», - заявив він.

«Тобто, тепер поряд з керівником нашої делегації Леонідом Кучмою (другий президент України – УНІАН) його заступником стає віце-прем'єр-міністр Резніков, а також ми додаємо в представництво в кожній підгрупі представників відповідних міністерств на рівні не нижче, ніж заступник міністра, також додаємо представників парламенту. Так, декілька керівників профільних комітетів також будуть залучені», - повідомив він.

За словами Єрмака, Україна готова і буде робити все, щоб виконати взяті на себе зобов’язання під час саміту в "нормандському форматі" у Парижі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна на засіданні ТКГ категорично заперечила можливість надання ОРДЛО особливого статусу.