REUTERS

Перемир’я на Донбасі є одним з п’яти сценаріїв, які розглядала українська влада. Досягнення режиму припинення вогню стало метою річного плану для Зеленського, затвердженого напередодні «нормандського» саміту 9 грудня.

Про це в ефірі Україна 24 повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте такожПредставник ТКГ повідомив, хто може очолити українську делегацію замість Кучми

Відео дня

Данілов нагадав, що п’ять сценаріїв розглядали 5 грудня на закритому засіданні РНБО.

«Він (Зеленський – УНІАН) їхав і в нього за плечима було рішення РНБО України. Воно до цього часу є чинним», - заявив він, уточнивши, що тоді Зеленський сказав, що бере на розв’язання цієї ситуації рік.

«Рік спливатиме 9 грудня. Після того як 9 грудня пройде, ми будемо розуміти, що робити далі. Ми дали спробу нашому супротивнику ще раз у мирний спосіб піти з нашої країни», - наголосив секретар РНБО.

На запитання, що робитиме влада після 9 грудня, якщо перший річний сценарій не спрацює, Данілов відповів, що відбудеться наступне засідання РНБО, після якого ухвалять відповідне рішення.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.