Переселенців мають включити до складу ТКГ / фото УНІАН

Українські журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, які змушені були переїхати з окупованої частини Донбасу, братимуть участь у засіданнях Трьохсторонньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі як представники ОРДЛО.

Про це вони повідомили у Facebook.

Читайте такожМеркель заявила про підтримку ініційованих Україною змін у роботі ТКГ щодо Донбасу – ОП

Відео дня

«Важливе оголошення. Відсьогодні я беру участь в засіданнях Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Нагадаю, що вона називається тристоронньою, оскільки сторонами переговорів вважаються Україна, РФ і ОБСЄ (ЛДНР не сторони конфлікту). Відразу попереджаючи ваші питання, скажу, що мова не про Консультативну раду, яку планували створити раніше і проти якого виступило суспільство. Від ідеї створення такого ради відмовилися, і її не буде», – повідомив Казанський.

Він зазначив, що виступає проти закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України і за вибори на нині окупованих територіях лише після отримання Україною контролю над кордоном, виключно за українськими законами, з поверненням українського ТБ, українських журналістів, українських політичних партій і переселенців.

«Мені запропонували увійти до складу української делегації в Мінській ТКГ. Сьогодні вже буду брати участь у роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО», – повідомив виходець з Єнакієво Гармаш.

Він наголосив, що представники ОРДЛО з української сторони не вестимуть перемовин з «ДНР», бо «цих трьох літер немає в Мінських угодах», а вестимуть консультації з українською владою і погоджуватимуть, або не погоджуватимуть її рішення щодо важливих для переселенців питань щодо Донбасу.

Як повідомляв УНІАН, в ОП раніше заявили, що з 14 травня на засідання Тристоронньої контактної групи запрошуватимуть переселенців як представників окупованих територій Донбасу.