Петро Порошенко / фото УНІАН

Офіс генерального прокурора повідомив колишньому президенту України, нардепу Петру Порошенку про підозру у виданні «явно злочинного наказу».

Читайте такожБіля входу до ДБР прихильники Порошенка влаштували свою «виставку картин» (фоторепортаж)

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Відео дня

«За даними слідства, народний депутат підозрюється у тому, що, будучи Президентом України, у 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – Голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ДБР.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сам Петро Порошенко у своєму Facebook заявив, що в ДБР йому абсолютно незаконно спробували пред'явити підозру. 

Нагадаємо, в Державному бюро розслідувань стверджують, що вручили п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку підозру у справі щодо колишнього заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, у самого ж Порошенка це заперечують.

У грудні 2019 року у ДБР повідомляли, що готують проект підозри щодо незаконного призначення Сергія Семочка до Служби зовнішньої розвідки.

Довідка УНІАН.Сергій Семочко обіймав посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки з 31 липня 2018 року по 12 квітня 2019 року. За даними журналістського розслідування, Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн, а у членів його родини - російське громадянство та бізнес у Криму. Крім того, згідно з даними розслідування, під час роботи Семочка у контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабарі.