Дії Зеленського схвалили 38% опитаних українців / Фото УНІАН

Дії та заяви президента Володимира Зеленського схвалюють 38% опитаних у червні громадян України, тоді як 45% – не схвалюють.

Про це свідчать результати проведеного з 20 по 23 червня дослідження Київського міжнародного інституту соціології, що оприлюднені на сайті КМІС.

«Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% відповіли, що схвалюють дії та заяви президента Зеленського (в травні – 47%); 45% – не схвалюють (у травні – 37%). Різниця між часткою тих, хто схвалює дії та заяви президента, та часткою тих, хто не схвалює, вперше за останній рік стала від’ємною і становила мінус 7 відсоткових пунктів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗеленському на сьогодні не довіряють 50% громадян - опитування

Також зазначається, що дії Кабінету міністрів схвалюють 23% опитаних (у травні – 24%), не схвалюють – 59% (у травні – 61%). «Баланс оцінок є від’ємним і становить мінус 36 відсоткових пунктів. У порівнянні з травнем баланс оцінок дій уряду майже не змінився», - зазначають соціологи.

Дії Верховної Ради схвалюють 21% українців (у травні – 22%), а 62% – не схвалюють (у травні – 65%). «Баланс оцінок є від’ємним і становить мінус 41 відсотковий пункт», - йдеться в результатах опитування.

Довідка. Опитування проведено з 20 по 23 червня методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 2000 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,2% для показників, близьких до 50%, 2,1% — для показників, близьких до 25%, 1,4% — для показників, близьких до 10%.

Як повідомляв УНІАН, за даними іншого опитування, кожен третій українець вважає, що COVID-19 спеціально розробили та поширили у світі.