За кілька днів до поїздки з Медведчуком копи нібито пішли у відпустку / фото УНІАН, Олександр Кузмін

Кум Путіна та нардеп від «Опозиційної платформи - За життя» Віктор Медведчук їздив на початку серпня до окупованого Криму у супроводі трьох діючих українських поліцейських.

Про це йдеться у новому відеоблозі «Таємниці Слідства».

Редакція «Слідства.Інфо» отримала інформацію від кількох джерел у Службі безпеки України та Державній прикордонній службі України про те, що Медведчука охороняють співробітники київського Управління поліції охорони з фізичної безпеки. Зокрема, це офіцери Сергій Засенко, Владислав Галішин та Григорій Чалий.

Зазначається, що Медведчук в’їхав до окупованого Криму на автомобілі Mercedes Vito 2 серпня о 14:30 через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак». Разом із Медведчуком у автомобілі перебували співробітники поліції Григорій Чалий і Владислав Галішин. Інший поліцейський, Сергій Засенко, прибув до окупованого Криму трохи раніше. Він пройшов пішки до КПВВ «Каланчак» 30 липня о 16:34. Офіційно ці троє поліцейських за кілька днів до поїздки нібито пішли у відпустку.

Поліцейські Владислав Галішин і Григорій Чалий також працюють помічниками депутата Медведчука на громадських засадах. Цю інформацію вказано на офіційному сайті Верховної Ради України.

Читайте такожСІЗО у подарунок: активісти придбали "квитки" для Медведчука, Шарія, Бойка та Рабиновича

Зараз правоохоронці перевіряють версію, що керівництво вищезгаданих поліцейських підробило їхні рапорти про відпустки заднім числом, коли інформація про поїздку Медведчука до Криму набула розголосу.

Департамент поліції охорони повідомив, що зараз проводиться службове розслідування щодо ймовірної поїздки поліцейських Засенка, Галішина й Чалого разом із Медведчуком до окупованого Криму. Водночас там уточнили, що наразі співробітники Національної поліції можуть вільно їздити на окуповані території, оскільки ніяких заборон чи обмежень не існує.

Вас також можуть зацікавити новини