Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України закликали міжнародну спільноту запровадити санкції проти організаторів «голосування» за поправки до Конституції Російської Федерації на території анексованого Криму.

Читайте такожУкраїна закликала Європарламент засудити візит французьких євродепутатів до КримуПро це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС.

Зокрема, зовнішньополітичне відомство висловлює протест з приводу незаконного візиту до тимчасово окупованої АР Крим депутатів Європарламенту, у т.ч. члена комітету у закордонних справах, президента Асоціації «Франко-російський діалог» Тьєррі Маріані, а також окремих представників Німеччини, Угорщини та Болгарії.

Відео дня

Так, цей візит здійснюється з порушенням українського законодавства щодо доступу до тимчасово окупованої території та не має офіційного статусу.

«МЗС також засуджує участь депутатів у спостереженні за т.зв. «голосуванням» за поправки до Конституції РФ, результати якого на території тимчасово окупованої АР Крим і м.Севастополь є юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством», - йдеться у заяві.

Українські дипломати нагадали, що будь-які т.зв. вибори, референдуми, голосування, які проводяться РФ на тимчасово окупованій території, є грубим порушення принципів міжнародного права.

«Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в тимчасово окупованому Криму особи, у т.ч. згадані особи, нестимуть відповідальність згідно із законодавством України», - йдеться у заяві.

«Україна закликає міжнародне співтовариство посилювати тиск на державу-агресора, у т.ч. запровадити персональні санкції проти організаторів незаконного голосування на території тимчасово окупованої АР Крим і м.Севастополь», - заявили у МЗС.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Росії похизувалися рекордною кількістю голосів за поправки Путіна.