Порошенка незаконно пропустили на відпочинок на Мальдіви / фото УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру екс-керівнику військової частини Державної прикордонної служби у сприянні переправленню екс-президента України Петра Порошенка, його родини та осіб, які його супроводжували, через кордон поза межами пункту пропуску.

Читайте такожУ партії Порошенка відповіли на відкриту ДБР справу щодо поїздки на Мальдіви

Як повідомляє прес-служба ДБР, підозру повідомлено у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Відео дня

"За даними досудового розслідування, підозрюваний, перебуваючи на посаді керівника військової частини ДПСУ, у січні 2018 року, всупереч існуючого порядку, надав незаконну вказівку підлеглим військовослужбовцям на незаконний пропуск через державний кордон України п’ятого президента України, членів його родини та інших осіб для організації відпочинку поза існуючим пунктом пропуску", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Офісу генерального прокурора уточнили, що йдеться про випадок, коли Порошенко прямував на відпочинок на Мальдівах.

Слідство також перевіряє причетність цього військовослужбовця та інших осіб з числа керівництва ДПСУ та Управління держохорони до переправлення через кордон екс-високопосадовців без проходження належної процедури паспортного та митного контролю поза межами пункту пропуску.

"На даний час встановлюється коло всіх службових осіб, причетних до організації створення та використання неконтрольованого каналу в державному кордоні України. Їхнім діям буде надано належну правову оцінку", - наголосили в ДБР.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше УНІАН повідомляв, що ДБР відкрило кримінальну справу проти Порошенка через поїздку на Мальдіви.