REUTERS

Речник президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував причетність заступника керівника прикордонної служби ФСБ Андрія Бурлака до збиття пасажирського літака рейсу МН17.

Про це у російського політика запитали журналісти Русской службы BBC.

Читайте такожПрезидент Грузії зробила заяву щодо призначення Саакашвілі в український уряд

Відео дня

На запитання, чи може Пєсков прокоментувати інформацію, що один з ключових керівників у роботі силовиків в районі російсько-українського кордону влітку 2014 року, заступник керівника ФСБ Андрій Бурлака, відомий під псевдонімом «Володимир Іванович», став фігурантом розслідування Об’єднаної слідчої групи, той відповів: «Ми не знаємо, про що йде мова».

Водночас слідчі кажуть, що мають інформацію про вплив Росії на адміністративні, фінансові та військові питання «ДНР».

Як повідомляв УНІАН, днями розслідувачі ідентифікували одного з ключових фігурантів справи про збиття малайзійського "Боїнгу" над Донбасом.

Раніше ця людина була відома лише як високопоставлений співробітник ФСБ "Володимир Іванович" - ним виявився генерал-полковник Андрій Бурлака, заступник керівника Прикордонної служби ФСБ.

Стверджується, що саме він авторизував всі поставки бойовикам важкої військової техніки через російсько-український кордон – зокрема і ЗРК "Бук". який Бурлака є начальником оперативного штабу прикордонної служби ФСБ і першим заступником начальника прикордонної служби ФСБ, який, своєю чергою, є першим заступником керівника ФСБ Олександра Бортникова. Наразі Бурлака найбільш високопоставлений з російських держслужбовців, офіційно визнаних фігурантами у справі MH17.