Оприлюднено свіжий президентський рейтинг / фото REUTERS

Лідером президентського рейтингу залишається чинний глава держави Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати майже 31% серед тих, хто визначився з вибором.

Читайте такожПартія "Слуга народу" залишається лідером електоральних симпатій українців

Про це свідчать передані агентству УНІАН результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 12 до 16 вересня.

Відео дня

За даними опитування, якби вибори президента відбувалися в середині вересня, то серед тих, хто визначився з вибором (саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів), то 31,8% проголосували б за Зеленського, 18,9% – за Петра Порошенка, 13,3% – за Юрія Бойка, 9,8% – за Юлію Тимошенко, 6,8% – за Ігоря Смешка, 6% – за Олега Ляшка, 4,9% – за Анатолія Гриценка, 2,3% – за Олександра Вілкула, за інших кандидатів загалом 6,1%.

У порівнянні з президентським рейтингом Зеленського у квітні, його підтримка серед громадян зменшилась на 10,8%, натомість у Порошенка рейтинг зріс на 4%.

Як проводилося опитування

  • Опитування проводилось 12 - 16 вересня методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.
  • Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 2000 інтерв'ю.
  • Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% для показників близьких до 25%, 1,4% для показників близьких до 10%.

Інші свіжі президентські рейтинги

  • Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося з 29 серпня по 3 вересня, президент Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри до ключових українських політиків, йому довіряють 44% населення, не довіряють – 51%.
  • Згідно з опитуванням тієї ж соцслужби, проведеного 3-6 вересня, у президентському рейтингу лідером залишається Володимир Зеленський, якого готові підтримати на виборах 29% тих, хто визначився і має намір брати участь у голосуванні.