REUTERS

Президент Росії Володимир Путін у розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив про «доцільність» «прямого діалогу» України з російськими колаборантами на Донбасі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, телефонна розмова глав двох держав відбулася сьогодні за ініціативою німецької сторони.

Читайте такожПутін вирішив не вітати Зеленського з 9 травня

Відео дня

Зокрема, в релізі заявлено, що співрозмовники продовжили обмін думками про стан справ у контексті врегулювання ситуації на Донбасі.

«Висловлено занепокоєність відсутністю прогресу в реалізації Мінських домовленостей 2015 року, а також рішень «нормандської четвірки» за підсумками саміту в Парижі у 2019 році. Наголошено на важливості активізації переговорного процесу в Контактній групі і в «нормандському форматі». Президент Росії знову наголосив на доцільності налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом, спрямованого, зокрема, на узгодження кроків з послідовного виконання мінського комплексу заходів», - йдеться в повідомленні.

Також Меркель і Путін домовилися про подальші контакти.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського і канцлера ФРН Меркель.

За інформацією прес-служби Офісу президента, під час розмови із Зеленським Меркель заявила про підтримку ініційованих Україною змін у роботі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Глава Української держави також поінформував канцлера ФРН про поточну ситуацію з безпекою на Донбасі, визначивши проблеми, які потребують посиленої уваги з боку міжнародних партнерів.