Ілюстрація REUTERS

Народні депутати відхилили всі проекти постанов, якими пропонувалося скасувати рішення Верховної Ради про ухвалення закону про внесення змін до Регламенту ВР щодо розгляду законопроектів з великою кількістю поправок.

Як передає кореспондент УНІАН, було відхилено усі чотири таких проекти постанов - №1043-П - №1043-П3.

Найбільша кількість голосів, яку набрав один з цих проектів постанов, - 61 (№1043-П1).

Відео дня

Тепер закон може бути підписано головою парламенту та передано на підпис президенту.

Читайте такожРозпочалося позачергове засідання Верховної Ради (наживо)

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури (№1043), яким вводиться особлива процедура розгляду законопроектів з великою кількістю поправок.

Пізніше співголова групи "За майбутнє" Тарас Батенко та депутат з цієї групи Ірина Констанкевич зареєстрували у ВР проект постанови про скасування рішення ВР про ухвалення закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури" (№1043-П).

Крім того, з ініціативою скасувати рішення про ухвалення закону було зареєстровано ще три проекти постанов №1043-П1, №1043-П2, №1043-П3 відповідно народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Дубінським, позафракційним депутатом Антоном Поляковим, народним депутатом від "Слуги народу" Ольгою Василевською-Смаглюк.