Визначені представники Ради у комісії з проведення конкурсу в САП / фото УНІАН

Верховна Рада України ухвалила постанову про визначення представників ВР до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (№4104).

Читайте такожЗМІ назвали ім'я основного претендента на посаду голови САП

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 239 народних депутатів із 345, зареєстрованих в сесійній залі.

Відео дня

Список затверджених постановою представників ВР

  • передбачається, за згодою, визначити до складу комісії старшого наукового співробітника, завідувача кафедри спеціально-правових дисциплін Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського, доктора юридичних наук Олену Бусол;
  • керуючого партнера адвокатського об’єднання "ГуДеГ" Андрія Гуджала;
  • начальника відділу докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ, доктора юридичних наук, доцента Олексія Дрозда.
  • Також до складу комісії затверджено першого заступника голови Союзу юристів України Катерину Коваль;
  • професора кафедри транспортного права та логістики Національного транспортного університету, кандидата юридичних наук, доцента Богдана Романюка;
  • професора кафедри теорії права та прав людини Українського католицького університету, професора кафедри кримінального права і кримінології Львівського державного університету внутрішніх справ, члена-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Вячеслава Навроцького.
  • Крім того, до складу комісії затверджено завідувача кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, доктора юридичних наук, професора Євгена Соболя.

Постановою також передбачається визнати такою, що втратила чинність, постанову ВР від 17 вересня 2015 року №707-VIII "Про визначення представників Верховної Ради України у складі комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі".

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Призначення нового керівника САП: хроніка подій

  • 21 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Генеральний прокурор Ірина Венедиктова прийняла його заяву і видала відповідний наказ.  Уточнювати причини своєї відставки Холодницький не став.
  • 15 липня і 3 вересня парламент не підтримав проекти постанов про визначення своїх представників до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.
  • Сьогодні, 17 вересня, в Європейському парламенті заявили про стурбованість сьогоднішнім голосуванням у Верховній Раді стосовно недосвідчених кандидатів, яким бракує доброчесності.
  • Про це у Twitter написали постійний доповідач у Європарламенті з питань України, німецький депутат ЄП Міхаель Галер та віце-голова делегації Європарламенту в Комітеті Асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель.
  • За словами фон Крамон, через ситуацію навколо САП українська влада ставить під загрозу безвіз з ЄС і подальший транш допомоги в розмірі 1,5 млрд євро.