В разі дострокових виборів до ВР пройшли б 5 партій / фото УНІАН

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в липні цього року, то прохідний бар’єр подолали б 5 партій.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження «Соціально-політична ситуація в Україні (липень 2020 року)», проведеного спільно Центром "Соціс" та Центром Разумкова.

Читайте такожСоціологи розповіли, які партії можуть потрапити до Ради у разі дострокових виборів

Відео дня

Рейтинг очолює партія «Слуга народу» - її підтримали б 25,5% тих, хто визначився і точно пішов голосувати. За нею практично з однаковою підтримкою йдуть «Опозиційна платформа - За життя» (18,3%) і «Європейська солідарність» (18,1%). Також прохідний бар’єр подолали б партії : "Батьківщина" – 10,4% та "Сила і честь" – 6,5%.

Інші партії набирають менше 3% голосів.

Дослідження проводилось спільно Центром "Соціс" та Центром Разумкова.

Було опитано 4 тис. респондентів у віці старше 18 років. Інформація збиралась шляхом проведення інтерв’ю за місцем постійного проживання респондентів.

Результати репрезентують населення України за винятком непідконтрольних територій АР Криму, частини Донецької та Луганської областей.

Рейтинг українських політиків

Рейтинг чинного президента України Володимира Зеленського зараз вдвічі вищий за рейтинг його попередника Петра Порошенка.

Так, респондентів запитували: «Якби вибори президента України відбулися наступної неділі, за кого Ви би віддали свій голос?».

Відповідно до отриманих відповідей, за Зеленського віддали б голоси 25,6% опитаних, за Порошенка – 13,7%.

При цьому Юрій Бойко набрав би 12% голосів, Юлія Тимошенко – 8,8%, Ігор Смєшко – 7,0%. Зі значним відривом йдуть Анатолій Шарій та Олег Ляшко – обидва набирають по 2,9%, Андрій Білецький – 1%.