У відомстві очікують, що Росія змінить пропагандистську риторику / фото УНІАН

Коментар Департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав’язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відволікти увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України.

Про це йдеться у коментарі МЗС України у зв'язку із заявами департаменту інформації та преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду Зеленського.

Читайте також"Жодних перемовин з "Л/ДНР": Єрмак розповів, хто може увійти до Консультативної ради при ТКГ

Відео дня

«Автори коментаря звинувачують Україну у здійсненні русофобської державної політики, нагнітанні напруги у відносинах з Росією. Це один з яскравих прикладів дезінформації. Факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська збройна агресія проти України, окупація Росією українських територій та незаконне утримання нею українських громадян», - йдеться у повідомленні.

У МЗС вважають, що «мова ворожнечі» та подібні заяви МЗС РФ «не містять навіть натяку на конструктив і ставлять під сумнів налаштованість російської сторони до дипломатичного врегулювання».

«Натомість, Україна займає конструктивну позицію у Нормандському форматі та Мінському процесі і прагне дипломатичним шляхом врегулювати конфлікт, вносячи відповідні ініціативи. Останнім свідченням цього є нова делегація України в Тристоронній контактній групі та її конструктивна позиція під час останнього засідання групи», - наголосили в МЗС України.

У відомстві очікують, що Росія змінить пропагандистську риторику і перейде до конструктивної взаємодії з метою деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ РФ звинуватили президента України Володимира Зеленського в курсі "на конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією".