Ілюстрація / REUTERS

Крім України, яка вже постраждала від вторгнення російських військ, жертвами агресії РФ можуть стати ще дві країни.

Як зазначив в інтерв'ю УНІАН російський адвокат і правозахисник Микола Полозов, під загрозою також – Білорусь і Казахстан.

Читайте такожВолкер розповів, як змусити Росію почати говорити про повернення Криму Україні

Відео дня

«У зоні ризику знаходиться Україна. Окупація тільки Криму і сходу країни - це вимушена міра, плани були далекі, аж до того, щоб рубати коридор до Придністров'я через Миколаївську, Херсонську та Одеську області. Ще в небезпеці Білорусь. Кремль дивиться уважно за виборами в цій країні, бо вся інфраструктура готова для прийняття до складу РФ. Там всі говорять російською мовою, законодавчі акти приведені у відповідність, завдяки так званій Союзній державі. Третій напрям - це Казахстан, особливо його північні частини, де досить велика кількість російськомовного населення», – розповів Полозов.

Він підкреслив, що для російського керівництва «з часів Гітлера ніхто нічого нового не придумав: одна мова, один народ», і Кремль зараз діє за тим же принципом, збираючи під мовне середовище уламки імперії, які відкололися».

«Якби російською мовою говорили на Алясці, вони б і на Аляску шкірилися, хоча зрозуміло, що не могли б її взяти. Загрози для сусідів є. Адже, не даючи жодного результату у внутрішній політиці, не роблячи життя людей кращим і багатшим, вони змушені зберігати громадський договір з народом Росії і свою легітимність за допомогою таких зовнішніх агресивних експансивних дій», – додав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, раніше Полозов спрогнозував, що чекає Росію після обнулення президентських термінів Володимира Путіна.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.