За словами Арахамії, сценарії розколу монобільшості опрацьовуються / Фото УНІАН

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія допускає можливість розколу монобільшості.

Про це Арахамія заявив в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24".

Арахамію запитали, чи може монобільшість розвалитися, на що він відповів, що "такі сценарії є, і вони опрацьовуються".

Відео дня

"Не можна ігнорувати цей факт з одного боку. З іншого боку, ми ж, певною мірою, на політичній розтяжці", - сказав Арахамія.

На його думку, необхідно тримати баланс щодо реакції на "витівки" народних депутатів.

"Кожен раз, коли хтось щось робить... журналісти, і громадськість кажуть: "Давайте виженемо його з фракції". Для мене ж народний депутат - це на довгій дистанції якась кількість голосувань. Це можуть бути дуже важливі і системні для країни закони. Якщо ми будемо ось так розлучатися з цими людьми, то в кінці ми дійсно не зможемо нічого приймати, у нас не буде для цього достатньої політичної волі", - сказав Арахамія.

Читайте такожУ "Слузі народу" анонсували засідання фракції, на якому розглянуть кадрові перестановки

Розкол монобільшості: що говорили раніше

У червні голова Верховної Ради України Дмитро Разумков запевнив, що монобільшість у парламенті є і немає жодних підстав для її розпуску.

На початку липня Арахамія заявив, що ймовірність того, що президент Володимир Зеленський розпустить Верховну Раду, становить менш як 1%.

13 вересня Разумков спрогнозував, що найближчим часом серйозних перестановок в уряді не буде, а підстав для розпуску Верховної Ради немає.

Можливість відставки Кабміну

  • Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 1 вересня заявив, що наразі немає жодних ініціатив щодо відставки Кабінету міністрів вже цієї осені.
  • Перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук зазначив, що міністр економіки Ігор Петрашко і голова Мінфіну Сергій Марченко найближчим часом можуть бути відправлені у відставку. Кадрові рішення ухвалюватимуться після того, як Кабінет міністрів запропонує Верховній Раді проект державного бюджету на 2021 рік.
  • Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявляє, що, за деякою інформацією, міністр економіки Ігор Петрашко "вже збирає свої речі".
  • Денис Шмигаль став прем'єр-міністром 4 березня 2020 року, змінивши на цій посаді Олексія Гончарука.