Микола Рудьковський / фото УНІАН

Микола Рудьковський заявляє, що українські нардепи Нестор Шуфрич і Олег Семінський шляхом шантажу примушували його сім'ю переоформити на них активи "Нафтогазвидобування" та інше майно, поки Рудьковський перебував у російській в'язниці. Він стверджує, що колишні партнери залучали для цього як правоохоронні органи, так і криміналітет.

Про це Рудьковський розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону в програмі "В гостях у Дмитра Гордона", інформує Цензор.НЕТ.

"Мені слідчі й всі інші, хто до мене приходив, говорили: "Вирішіть ваші фінансові питання з паном Шуфричем і його партнером в Україні, і розслідування піде іншим шляхом".... Вони вийшли на кримінальний світ, вийшли на наглядача з в'язниці, намагалися мені створити там абсолютно неприйнятні умови, щоб мої родичі переписали на них акції компанії та віддали майно", - розповів Рудьковський.

На думку Рудьковського, шантаж з боку Шуфрича і Семінського може бути розслідуваний Службою безпеки України.

"Семінський і Шуфрич - причетні до того, що мене вивезли в Російську Федерацію, що мене там пресували й представники Головного слідчого управління, і криміналітет. Вони ж впливали й на мою сім'ю. Коли я сюди приїхав, вони намагалися організувати тиск на мене криміналітету. І тому, я б так сказав: я вважаю, що це питання Служба безпеки може розслідувати", - заявив Рудьковський.

Нагадаємо, Московський міський суд в Росії засудив колишнього міністра транспорту і народного депутата України Миколу Рудьковського до двох років ув'язнення в колонії загального режиму за напад на посольство Росії в Києві в червні 2014 р.