Саакашвілі повернувся / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський призначив екс-президента Грузії і колишнього главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Читайте також"Буде допомагати уряду": Саакашвілі днями отримає посаду - ЗМІ

Про це повідомляє прес-служба глави держави. Вже підписано відповідний указ.

Відео дня

"Щиро вітаю Міхеіла Ніколозовича з новим відповідальним викликом. Вірю, що він зможе надати імпульс Національній раді реформ та допоможе в здійсненні важливих змін у житті країни", - зазначив Зеленський.

Також цим указом президент призначив Олександра Ольшанського заступником Саакашвілі.

"Документом вносяться зміни до указів глави держави щодо єдиної державної політики реформ в Україні, забезпечення діяльності Національної ради реформ і Виконавчого комітету реформ та положення про Національну раду реформ. Указ набирає чинності з дня його опублікування", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Саакашвілі заявив, що отримав від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єр-міністром з питань реформ.

За даними ЗМІ, у фракції "Слуга народу" після довгих переговорів вдалося зібрати 140-170 голосів за призначення Саакашвілі. Після цього Кабінет міністрів України відкликав з Верховної Ради подання на призначення Міхеїла Саакашвілі віце-прем'єр-міністром з реформ.

Днями політик підтвердив інформацію деяких ЗМІ, що він буде призначений в Національну раду реформ.