Володимир Путін / фото REUTERS

Російська Федерація ухвалила рішення зняти санкції з двох українських підприємств. Москва розраховує, що українська сторона піде на відповідні кроки.

Читайте такожОтруєння Навального: Зеленський назвавши умову для приєднання України до санкцій проти РФ

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це президент Росії Володимир Путін заявив на нараді з членами уряду, яка проходила в режимі відеоконференції.

Відео дня

«Ми завжди готові до відновлення повноформатної взаємодії з Україною. Рівень і глибина кооперації між нашими підприємствами дуже високі, і це приносило взаємну користь, взаємну вигоду, зберігало робочі місця, забезпечувало людей гідною заробітною платою. Ми готові до відновлення повноформатної взаємодії з українськими партнерами. Давайте вважатимемо, що це перший крок і жест доброї волі з нашого боку», - сказав Путін.

При цьому він заявив, що введені проти українських підприємств обмеження з боку РФ були лише дією «у відповідь».

З пропозицією дати доступ на ринок РФ обладнанню та продукції компанії «Брацлав», Барського машинобудівного заводу і Рубіжанського картонного комбінату виступив прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін.

Путін погодився з цією пропозицією.

«Добре, будь ласка. Давайте, я згоден. Тим паче, що якщо ви вважаєте, уряд вважає, що це можливо і піде не на шкоду нашим виробникам, чому ні? Добре, домовились», - сказав він.

Своєю чергою Мішустін висловив сподівання, що Україна дзеркально відреагує на дозвіл експорту в Росію товарів двох українських підприємств.

«Буде повністю дотримано інтересів наших виробників. У цій частині Мінпромторг ретельно пропрацював вплив такого рішення. І надалі дивитимемось, яким чином на наш жест доброї волі відреагують наші українські колеги. Будемо виходити з дотримання паритету в розвитку економічних відносин наших країн», - сказав Мішустін.

Раніше з проханням зняти санкції до Путіна звернувся голова політради партії "Опозиційна платформа - за життя", його кум Віктор Медведчук.

Відносини України і Росії: що відомо