Шабунін - активіст заявив про ще одну підкинуту гранату, весь будинок евакуювали: відео / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Громадський активіст й голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що виявив ще одну гранату. Вночі, 30 грудня, за інформацією поліції, невідомі підклали саморобну вибухівку під квартиру його матері.

Читайте такожШабунін про вибухівку біля квартири матері: це мені такий "привіт"

Про це Шабунін написав у Facebook.

Відео дня

«Вибуховий пристрій підклали не лише під двері моєї мами, а й борщагівську квартиру батьків дружини. Поліція, схоже, всі дев’ять поверхів евакуювала, поки вибухотехніки працювали. Чекаю офіційного повідомлення поліції з деталями», – йдеться у повідомленні.  

У спільноті Київ оперативний з’явилося відео з, найімовірніше, місця події. Очевидців змусили покинути будинок, поки правоохоронці шукали гранати.

Раніше Офіс генпрокурора заявляв, що у двох підкинутих матері Шабуніна гранатах вибухової речовини не знайшли. При цьому прокуратура Рівного відкрила справу за статтею про погрози вбивством та хуліганства з застосуванням зброї.

Сам Шабунін поскаржився на роботу правоохоронних органів і дорікнув, що наразі досі не встановлені виконавці й замовники підпалу його будинку.

Підпал будинку Шабуніна: що відомо

  • Вранці 23 липня у Центрі протидії корупції заявили про підпал будинку керівника центру Віталія Шабуніна. Голови правління ЦПК з сім'єю вдома не було, а батьки встигли вибігти на вулицю. Сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід до будинку, повідомляли в організації.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу будинку за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
  • У поліції повідомили, що на місці пожежі будинку Шабуніна не знайдено решток від вибухового пристрою.