Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не бачить підстав для відставки уряду і вважає, що Програму діяльності уряду Верховна Рада не підтримала через "політичний момент".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

"Дякую тим народним депутатам, які сьогодні в кількості 207 голосів підтримали Програму діяльності уряду. Це дійсно комплексний документ, який ми напрацьовували спільно з парламентом... Це документ, за яким уряд буде працювати, незалежно від його прийняття або неприйняття, це наша програма і наш план дій, який буде також підготовлений", - сказав Шмигаль.

Відео дня

Читайте такожРада не підтримала програму роботи уряду Шмигаля на рік

За словами прем'єр-міністра, сьогодні деякі депутати все ж підтримали Програму уряду. "Підтримка була. Але у деяких народних депутатів було несприйняття надання імунітету уряду або окремим міністрам, що стало каменем спотикання. На жаль. Це політичний момент. Але, з точки зору роботи з парламентом по виконанню тих параметрів, тих векторів, які прописані у програмі, ми будемо працювати, будемо продовжувати цю роботу", - сказав він.

Як сказав Шмигаль, для уряду "нічого страшного тут не відбулося".

"Для уряду взагалі немає жодних проблем, жодних змін. Ми не просили, не гналися, нам не потрібен імунітет", - запевнив Шмигаль.

На його думку, до Програми дільності уряду "питань нема", але "питання були в політичній площині до імунітету уряду на період цих кризових часів".

Шмигаль також наголосив: "Підстав для відставки уряду я не бачу".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 червня, Верховна Рада не підтримала оновлену Програму діяльності уряду. За відповідну постанову проголосували 207 народних депутатів.

4 червня ВР направила програму на доопрацювання. Перший її варіант народні депутати розкритикували і порівняли з рефератом. Без затвердження програми діяльності у Кабінету міністрів не буде річного імунітету.

12 червня Кабмін затвердив доопрацьовану програму діяльності і направив її на розгляд народним депутатам.