REUTERS

Королівство Швеція назвало урегулювання збройного конфлікту на Донбасі з дотриманням суверенітету і територіальної цілісності України своїм пріоритетом головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у наступному, 2021-му році.

Як повідомляється на сайті ОБСЄ, про це на засіданні Постійної ради ОБСЄ заявив заступник міністра закордонних справ Швеції Роберт Рідберг, представляючи пріоритети майбутнього головування його країни в ОБСЄ.

Читайте такожШвеція засудила "голосування" за поправки в Конституцію РФ в окупованому Криму

Відео дня

Зокрема, шведський дипломат заявив, що криза в Україні та довкола неї залишається одним із найбільш кричущих і останніх викликів європейському порядку безпеки.

«Під час головування ми продовжимо спиратися на цілеспрямовані зусилля наших попередників з метою пошуку стійкого політичного вирішення конфлікту відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ. Це має бути з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності, єдності і незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - наголосив Рідберг.

Як повідомляв УНІАН, Албанія з 1 січня 2020 року перейняла від Словаччини головування в ОБСЄ, яке триватиме до кінця року.