Ситника звинувачують в узурпації влади / фото УНІАН

ДБР відкрило кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника по факту незаконного продажу земельної ділянки в Криму. Також Ситника звинувачують в узурпації влади і перевищенні службових повноважень.

ДБР відкрило кримінальне провадження з реєстраційним номером №4779ЗКП за заявою телеведучого Дмитра Співака за статтею 366-1 Кримінального кодексу України. Директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника звинувачують у продажі земельної ділянки в Севастополі за російськими законами за 40 тисяч доларів, що не відображено в декларації директора НАБУ. За цією статтею передбачене покарання до 2 років ув'язнення. Також телеведучий подав заяву щодо самовільного захоплення влади Артемом Ситником та перевищення ним службових повноважень через ігнорування Ситником рішення Конституційного суду України про незаконність його призначення на посаду.

Читайте такожЗМІ: Ситник "віддав" в бюджет вісім мільярдів, які ніхто ніколи не бачив (документи)

Відео дня

Ділянка землі в окупованому Криму (ділянка Б-65 в садовому товаристві "Міраж" в Нахімовському районі Севастополя) була оформлена дружиною Ситника на своє ім'я відповідно до норм російського законодавства. Ситник заперечував її відчуження. Однак по факту ділянка була продана в 2017 році і були сплачені податки в бюджет РФ. Факт продажу землі за 900 тис. російських рублів підтверджують виписки з російських реєстрів, договір купівлі-продажу та інші документи.

Нагадаємо, що народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський також подав заяву до Державного бюро розслідувань про відкриття кримінального провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через невиконання рішення Конституційного суду. За статтями 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну влади або повалення конституційного ладу чи захоплення влади),  2 ч. ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, пов'язане з використанням форменого одягу чи службового посвідчення працівникам правоохоронного органу), ч. 4 ст. 382 (умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини, рішення Конституційного суду України умисне невиконання висновку КСУ) та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Ситнику може загрожувати до 10 років позбавлення волі і конфіскація майна.