Сьогодні Волошин з трибуни Волошин заявив, що Україна не має суверенітету, а залежить від інших держав / УНІАН

Група народних депутатів закликала голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова з залученням правоохоронних органів розібратися з заявами народного депутата від "Опозиційної платформи - за життя" Олега Волошина щодо суверенітету України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони сказали під час засідання ВР.

Біля трибуни зібралося кілька десятків депутатів, зокрема, від "Європейської солідарності", "Голосу", груп "Партія "За майбутнє" та "Довіра".

Співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко наголосив: "Щойно ми стали свідками плювка представника 5-ї колони в українському парламенті". Він підкреслив, що це був "плювок" на пам'ять "мільйонів українців, які загинули, борючись за незалежність України, які поневірялися по політичних таборах, по тюрмах, по психіатричних лікарнях, по чужинецьких землях".

Читайте такожРада закликала міжнародну спільноту засудити голосування за "обнулення Путіна" в окупованому Криму

"Фраза, що "країна, в якої немає суверенітету", сказана народним депутатом України, представником окремої фракції в цій залі. І всі наші фракції і групи, які щойно вишли до цієї трибуни, вимагаємо від голови Верховної Ради України належної реакції, скерування відповідних запитів, листів у правоохоронні органи. І українське суспільство дасть оцінку. Тому що такий депутат Верховної Ради не може носити це ім'я - народного обранця незалежної суверенної Української держави", - наголосив Батенко.

Своєю чергою, лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін наголосив: "У нас триває війна - для тих, хто забув. І під час війни будь-який натяк на територіальну цілісність є злочином, а будь-хто, хто дозволяє собі подібні заяви, є ворогом".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 липня, під час розгляду проекту постанови про Заяву ВР щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування щодо поправок до Конституції РФ на тимчасово окупованій території України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (№3736) Волошин заявив, що Україна не має суверенітету, а залежить від інших держав.

«Країна, у якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом. Ви нічого не зробили для того, щоб жителі Криму хотіли сьогодні бути в Україні», - наголосив депутат з «ОПЗЖ».

У відповідь Разумков заявив: «Я звертаюся до всіх в цій залі. Ми вчора з вами святкували річницю декларації про державний суверенітет. І давайте в цьому залі ніколи не будуть порушуватися питання, які хоч якось під сумнів будуть ставити незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність нашої держави».