НАБУ закрило одну зі справ проти Гримчака / Юрий Гримчак / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України не закривало кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака у шахрайстві.

Про це НАБУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що екс-заступник міністра з питань ТОТ, як і раніше, має статус підозрюваного у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди. На початку квітня НАБУ завершило розслідування за цим фактом, наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи, після чого її скерують до суду, а сам екс-посадовець опиниться на лаві підсудних», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЕкс-заступнику глави МінТОТ Гримчаку пом'якшили запобіжний захід

Також у НАБУ пояснили, чому була закрита справа стосовно Гримчака за ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), про що екс-посадовець повідомив сьогодні.

«Детективи НАБУ перевіряли вчинення іншого можливого зловживання з боку екс-заступника міністра: внесення недостовірних відомостей до е-декларацій. Це кримінальне провадження відкрили у листопаді 2019 року на підставі висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації заступника міністра за 2016 рік. У межах розслідування детективи не встановили у діях особи умислу на внесення завідомо недостовірних відомостей, відтак справу закрили», - зазначили в бюро.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і та його спільника Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Читайте такожВАС залишив під вартою екс-заступника міністра Гримчака

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

3 квітня прокурори САП завершили досудове розслідування у цій справі.

Сьогодні, 12 травня, Гримчак повідомив, що НАБУ закрило проти нього справу за підозрою у службовому підробленні.