Вовка оголосили в розшук / Судово-юридична газета

Глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк відреагував на інформацію про його розшук.

Напередодні прес-служба НАБУ повідомила, що Вовк і ще четверо людини оголошені в розшук у справі про спробу захоплення державної влади.

"Я перебуваю в Україні, ні від кого не ховаюся, адресу суду, вважаю, в НАБУ ще не забули. (Звичайно, не забули, раз на рік заходять обов'язково)", - написав Вовк на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожСуд вирішив забрати у НАБУ справу скандального судді Вовка

Він додав, що готовий прийти на допит, спростувавши інформацію про вручення йому підозри.

"Ні я, ні мої колеги не є підозрюваними у справі, а проведення слідчих дій з нами в такому статусі, як і застосування будь-яких кримінально-процесуальних заходів очевидно свідчить про порушення Закону з боку НАБУ", - зазначив він.

Справа Вовка: що відомо

  • 17 липня відбулися обшуки в Окружному адміністративному суді Києва, а також в Державній судовій адміністрації.
  • Згодом детективи НАБУ пред'явили підозру в створенні злочинної організації і захопленні влади голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'яти суддям і керівникові Держсудадміністрації Зеновію Холоднюку.
  • За даними САП, 12 осіб на чолі з головою ОАСК діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.
  • У САП стверджують, що ця злочинна організація брала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і ділових кіл.
  • Пізніше Вовк і Холоднюк заявили, що їм не вручали повідомлення про підозри.