Татаров - прокурори відкликали клопотання про запобіжний захід / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Прокурор Офісу генпрокурора України Андрій Грицан заявив про відкликання клопотання щодо обрання запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову.

Читайте такожПрокурори проситимуть суд заарештувати Татарова з можливістю застави у 10 мільйонів

Як передає кореспондент УНІАН, сьогоднішнє засідання Вищого антикорупційного суду розпочалося з того, що новий прокурор Грицан, призначений заступником генпрокурора Олексієм Симоненком, заявив, що відкликає клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову у вигляді тримання під вартою.

Відео дня

Грицан пояснив це тим, що група прокурорів не змогла у повному обсязі ознайомитися з матеріалами підозри. Також прокурор зазначив, що необхідно перевірити обгрунтованість підозри.

Після цього суддя Тимур Хамзін пішов до кімнати для нарад для ухвалення рішення щодо клопотання.

Що відомо про справу

  • 18 грудня заступнику керівника ОП, екс-посадовцю держкомпанії "Укрбуд" Татарову було повідомлено про підозру в наданні неправомірної вигоди посадовій особі за фальсифікацію експертизи у справі про заволодіння майном Нацгвардії вартістю 81 млн грн.
  • Слідство вважає, що Татаров може бути причетним до надання неправомірної вигоди за видачу недостовірного письмового висновку судового експерта. Йдеться про судову оцінювально-будівельну експертизу для встановлення реальної вартості об’єктів нерухомості в житлових комплексах на Печерську та на околиці Києва, які були предметом обміну між Нацгвардією та корпорацією-забудовником "Укрбуд".
  • Татаров є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Йому інкриміновано надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
  • Крім Татарова, у вчиненні цього злочину підозрюють заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтина Дубоноса (ч. 3 ст. 368 КК України) та колишнього народного депутата, екс-президента "Укрбуду" Максима Микитася (ч. 3 ст. 369 КК України).
  • 22 грудня в.о. керівника САП Грищук повідомив, що прокурори проситимуть суд обрати Татарову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн грн.
  • 23 грудня Офіс генпрокурора передав справу Татарова від НАБУ до СБУ. У НАБУ і САП заявили, що це рішення є незаконним.