Терентьєва відправили у відставку / фото УНИАН

Верховна Рада прийняла постанову про звільнення Юрія Терентьєва з посади голови Антимонопольного комітету України (№3784).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 226 народних депутатів, що є мінімально необхідною кількістю голосів для прийняття рішення.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, 2 липня комітет отримав заяву Терентьєва про свою відставку і за підсумками свого засідання рекомендував парламенту задовольнити її.

Відео дня

Варто зазначити, що сам голова АМКУ на розгляд питання в зал Верховної Ради не з'явився.

Читайте такожРада підтримала відставку голови НБУ Смолія

Як повідомляв УНІАН, парламент призначив Терентьєва головою АМКУ в травні 2015 року.

З квітня 2012 року він працював у ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» на посаді заступника генерального юрисконсульта підприємства.

Ще раніше Терентьєв керував правовим забезпеченням діяльності американської фармацевтичної компанії «Брістол-Майєрс Сквібб Україна»; працював радником з правових питань у міжнародній тютюновій компанії ЗАТ «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна»; в міжнародній торговельній компанії групи МЕТРО - ТОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», займаючи посади начальника юрвідділу, начальника відділу фінконтролю, директора департаменту координації розвитку, директора з контролю за дотриманням законодавства та корпоративних стандартів.