Ткаченка призначено мыныстром культури / фото Олександр Ткаченко, Facebook

Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що найближчим часом продасть свої акції Одеської кіностудії, щоб не було конфлікту інтересів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ткаченко заявив на засіданні парламенту під час розгляду питання про призначення його міністром культури та інформаційної політики, відповідаючи на звинувачення ряду депутатів щодо нібито конфлікту інтересів, оскільки він має акції Одеської кіностудії, і тривають судові процеси щодо акцій за участі Міністерства культури.

Читайте такожРада призначила Олександра Ткаченка міністром культури

Відео дня

Ткаченко зазначив, що такі звинувачення є неправдивими.

«Я знаю, що брехня не має кордонів, тому ще це невігластво і хамство, яке я постійно чую з цього приводу. Хочу заявити, що ніякого конфлікту інтересів не буде – мої акції готуються до продажу і не в «сліпий траст». І ця справа буде зроблена найближчим часом», - заявив він.

Ткаченко підкреслив, що про Одеську кіностудію, яка працює, говорять позитивно, але водночас ніхто «не бачить державну «Укркінохроніку», яку вкрали, ніхто не бачить Національну кінематику, яку наполовину вкрали».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 червня, Верховна Рада призначила Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

Ткаченко був обраний до парламенту за списком партії "Слуга народу", очолював Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.