Зеленський вважає, що у Кравчука є авторитет серед мешканців окупованої частини Донбасу / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що перший президент держави Леонід Кравчук очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі (ТКГ)з врегулювання ситуації на Донбасі, оскільки він є «потужною», мудрою, освіченою людиною, яка має авторитет на всій території країни.

Про це він повідомив під час спілкування з журналістами у місті Часів Яр у Донецькій області. Трансляція заходу велась Офісом президента у Facebook.

«Чому Леонід Макарович Кравчук очолив групу (ТКГ – УНІАН)? Я вам скажу, що дійсно у нас було кілька кандидатур. Я вважаю, що очолювати групу повинна потужна, мудра, освічена людина, яка має авторитет в усій Україні, і в тимчасово окупованій, на жаль, частині України. Це дуже важливо для головуючого (делегації України – УНІАН) в ТКГ», - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЗеленський анонсував участь Фокіна в роботі ТКГ по Донбасу

При цьому він висловив вдячність екс-керівнику української делегації в ТКГ Леоніду Кучмі за «велику роботу», яка була зроблена на цій посаді і яку «вочевидь, не бачить суспільство».

«Засідання проводяться закрито від медіа, люди бачать тільки звіт після засідання тієї чи іншої підгрупи: політичної, безпекової, економічної. Це все відбувається впродовж довгих годин. Я йому (Кучмі – УНІАН) вдячний за цю дійсно складну роботу. Він дійсно втомився, тут немає інших причин», - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 28 липня стало відомо, що екс-президент Кучма вирішив припинити участь в роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Президент Зеленський зауважив, що він з повагою ставиться до рішення Кучми і подякував йому за роботу на чолі української делегації в ТКГ.

29 липня Зеленський повідомив, що на посаду нового глави делегації України в ТКГ розглядаються кандидатури чинного першого заступника голови української делегації, віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова, першого президента України Кравчука та ще кількох осіб.

30 липня Зеленський призначив Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську.