Українська сторона хоче, зокрема, погодити відкриття пунктів пропуску на лінії розмежування / УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 червня планують здійснити візит до Берліна з метою проведення консультацій щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках "нормандського формату" і Тристоронньої контактної групи.

Про це УНІАН повідомило обізнане джерело у дипломатичних колах.

Читайте такожРік президентства Зеленського: головні скандали

Відео дня

Під час візиту планується проведення консультацій з радником федерального канцлера з питань міжнародних відносин Яном Хекером і міністром закордонних справ Гайко Маасом.

На зустрічах планується розгляд питань, котрі мають допомогти розблокувати роботу Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, в тому числі, у напрямку відкриття пунктів пропуску на лінії розмежування, погодження чергового режиму припинення вогню, а також здійснення подальшого обміну утримуваними особами.

Раніше, 16 травня, на сайті Офісу президента повідомили, що Єрмак провів зустріч з послами країн G7 та головою Представництва Європейського Союзу в Україні. На зустрічі Єрмак повідомив, що найближчими тижнями разом з Кулебою здійснить візит до Берліна, де будуть продовжені консультації щодо шляхів підвищення ефективності роботи «нормандського» та «мінського» переговорних форматів.