Джо Байден / Фото REUTERS

Говорячи про "невелике вторгнення" Росії в Україну, президент США Джо Байден мав на увазі можливі кібератаки або ж провокації за участю воєнізованих формувань.

Слова американського президента, які викликали непорозуміння, роз'яснила прес-секретар Ради національної безпеки адміністрації США Емілі Хорн в Twitter.

У відповідь на звинувачення Байдена, що прозвучали, в тому, що він таким чином "відкриває двері" для російської агресії від менших до великих масштабів, вона написала:

Відео дня

"Президент США пояснив це. Він мав на увазі різницю між військовими, а також невійськовими/напіввійськовими/кібернетичними діями росіян. Такі дії зустрінуть зворотну відповідь в координації з союзниками і партнерами".

скріншот

Пізніше роз'яснення слів Байдена з'явилося і на офіційному сайті Білого дому:

"Президент Байден чітко вказав президенту РФ: якщо будь-які російські військові сили перетнуть український кордон, це буде вважатися новим вторгненням, яке зустріне швидку, жорстку і єдину відповідь Сполучених Штатів і наших союзників".

скріншот

У своїй заяві, яку в підсумку довелося роз'яснювати, Байден зокрема, ще раз пригрозив суворими санкціями проти Росії.

"Одна справа, якщо це невелике вторгнення, і нам доведеться сперечатися про те, які (санкції) застосовувати, а які не застосовувати і так далі. Але якщо вони (росіяни) дійсно зроблять те, на що вони здатні з урахуванням сил, зосереджених на (українському) кордоні, це буде катастрофою для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну", – зазначив президент США у середу, 19 січня.

Читайте такожРосія планує значно посилити війська на кордоні з Україною – БлінкенРаніше повідомлялося, що держсекретар США Ентоні Блінкен, який напередодні відвідав Київ, назвав три способи захисту України від Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: