У НАТО назвали головну умову вступу України до альянсу  / фото УНІАН

Інтеграція України до Організації північноатлантичного договору (НАТО) вимагає прогресу у важливих реформах.

Читайте такожУ Кремлі заявили, що Україна перестала бути "дружньою" для РФ державою

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"Україна - важливий партнер НАТО і має критично важливе значення для безпеки у Чорноморському та трансатлантичному регіонах. Прогрес у важких, але важливих реформах все ще необхідний для подальшого просування євроатлантичної інтеграції України. Ми вітаємо співпрацю України та закріплений у її Конституції намір вступити до НАТО", - заявили американські дипломати.

Доля України у НАТО: що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Axios, яке вийшло на американському каналі HBO, заявив, що Україна хоче бути рівноправним членом НАТО. "Це одне з найважливіших питань безпеки - тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?", - заявив Зеленський.
  • Президент України висловив сподівання що за роки правління новообраного президента США Джо Байдена Україна і Сполучені Штати ввійдуть у новий етап відносин, що посилить безпеку нашої держави.
  • 9 лютого генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг наголосив, що наближення України до членства в Альянсі залежить від реформ. Зокрема, Україна повинна зміцнювати демократичні інституції, боротися з корупцією, запроваджувати демократичний політичний контроль над ЗСУ.
  • Водночас, 17 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни-члени НАТО не тримати рішення про надання Плану дій щодо членства України в "заручниках" російських міфів про експансію на схід.