Стефанішина розповіла про подальші кроки на шляху євроінтеграції / фото: УНИАН

На шляху євроінтеграції Київ буде працювати над впровадженням ще трьох «безвізів» з Євросоюзом: промислового, продовольчого та «авіаційного».

Читайте такожПонад половина українців вважають себе європейцями – опитування

Про це в інтерв’ю «ТСН» розповіла віце-прем'єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.

Відео дня

За її словами, на саміті "Східного партнерства" 18 червня багато країн говорили саме про Україну, як про країну, яка має стати частиною ЄС.

«Я як людина, яка відчуває і розуміє тренди і тримає цю рамку за посадою, забезпечую, щоб саміт був насичений порядком денним, який потрібен бізнесу. Насамперед це - "промисловий безвіз", який забезпечить вільний рух нашої продукції до ринку ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил», - зазначила Стефанішина.

«Окремим пріоритетом зараз я бачу "продовольчий безвіз", тому що Україна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпечності продукції. Зараз ми більш впевнені в тій продукції, яку ми навіть в супермаркетах купуємо. Тому Україна заслуговує, щоб для цих видів продукції ми теж мали безвіз», - продовжила віце-прем’єр.

«Так само ми впевнені, що розблокуємо до саміту питання щодо підписання угоди про спільний авіаційний простір. Зараз я вважаю, що під час коронакризи, під час обмежень внутрішнього переміщення всередині Європи авіасполучення - це ідеальний час концентруватися на переговорах, на врегулюванні проблемних питань. І коли переміщення всередині Європи буде більш вільним, ми зможемо не тільки поновити безвізові умови поїздок, а й підписати угоду, яка стане "авіаційним безвізом". Це три наріжні камені», - підсумувала Стефанішина.

Раніше віце-прем'єр розповіла, чого очікує НАТО від України. Мова йде про впровадження п'яти законопроектів щодо сектору безпеки.