Росія та Білорусь останнім часом плідно співпрацюють у сфері національної безпеки / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба окреслив п’ять головних тез у відповідь на звинувачення Лаврова про нібито появу в Білорусі «українських екстремістів».

Про це Кулеба написав у Facebook.

Читайте також"Це червона лінія": у "Слузі народу" оцінили скандальну заяву Фокіна щодо Донбасу

Відео дня

Він, зокрема, зазначив, що 200 екстремістів, яких Україна начебто направила до Білорусі, є плодом хворобливої фантазії інформджерел глави російського МЗС Лаврова.

«Україна не вела, не веде і не вестиме жодної підривної діяльності проти Білорусі», – наголосив Кулеба.

Він уточнив, що сама РФ зізналася у направленні своїх «фахівців» в сусідню державу.

«Намагання Росії представити своїх зелених чоловічків в Білорусі як українських екстремістів – це дешевий і програшний трюк. І головне. Воістину каже прислів’я: «Злодій кричить: «Тримайте злодія», – написав Кулеба.

Що сталося?

Сьогодні під час зустрічі з главою МЗС Білорусі Сергій Лавров заявив про втручання в ситуацію в Білорусі «українських екстремістів». Росіянин перерахував всі патріотичні й націоналістичні організації України, котрі начебто готують для провокацій у сусідів своїх бійців.

"Близько 200 екстремістів, натренованих на українській території, зараз перебувають у Республіці Білорусь", - підкреслив Лавров.

На цій же зустрічі його білоруський колега похвалився зривом у країні «кольорової революції» за українським сценарієм.

"Сьогодні нам доводиться відповідати як на внутрішні, так і на зовнішні, в першу чергу, виклики. Причому останні більшою мірою зумовлюють перші. Проте хочу сказати, що ми витримали першу навалу і не дозволили реалізувати в Білорусі український сценарій, сценарій кольорової революції, організованої ззовні", - сказав Макей.