МЗС України і Франції чекають від Лаврова відповіді щодо зустрічі в "нормандському форматі" \ Фото: REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан чекають від російського глави зовнішньополітичного відомства Сергія Лаврова згоди на зустріч у "нормандському форматі" (Україна, Росія, Франція і Німеччина).

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав у Києві на спільній прес-конференції з Ле Дріаном.

"Ми з міністром Ле Дріаном єдині, спільні у думці, що "нормандський формат" має працювати, і ми очікуємо від нього більшої динаміки. Ми розуміємо, що це, насамперед, залежить від позиції Росії. Я хочу скористатися цією нагодою, щоб підтвердити, що ми готові до проведення зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі". Сподіваємося, що наш російський колега - міністр Лавров - так само конструктивно і добросовісно підійде до проведення цієї зустрічі", - сказав Кулеба.

Відео дня

"Ми так само працюватимемо над організацією саміту "нормандського формату" для розробки і ухвалення необхідних рішень", - підкреслив Кулеба.

Можлива зустріч у нормандському форматі

23 серпня у Кремлі стверджували, що поки нічим наповнити чергову зустріч глав "нормандського формату".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель хоче провести зустріч лідерів "нормандського формату", але є "невирішені проблеми". За її словами, одна з них - невідкриття деяких контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі.