Україна обіцяє створити сприятливі умови для бізнесу з США / фото УНІАН

Україна готова створювати сприятливі умови для американських підприємств, які розглядають можливість перенести свої виробничі потужності з інших регіонів для оптимізації ланцюгів постачання.

Читайте також"Без перетину червоних ліній": Кулеба прокоментував ідею "консультативної ради" з ОРДЛО

Як повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час телефонної розмови з держсекретарем США Майклом Помпео.

Відео дня

“Ми рішуче налаштовані надалі розвивати стратегічне партнерство України та США. Не для дипломатичної формальності, а для зміцнення справжньої дружби українського та американського народів”, - зазначив глава МЗС.

Також Кулеба приділив особливу увагу розвитку взаємовигідної економічної співпраці України та США та зауважив, що в умовах пандемії та її наслідків Україна перетворюється на гаранта глобальної продовольчої безпеки. Він запропонував американському колезі обговорити перспективні проекти співпраці на черговому засіданні українсько-американської Комісії стратегічного партнерства та провести його вже цьогоріч.

Своєю чергою, Помпео запевнив у непохитній підтримці Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники також обговорили процес реформ в Україні та проекти й програми, які підтримуються урядом США.