Кулеба відповів на закиди ЄС / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заклик депутатів Європейського парламенту до української влади продемонструвати відчутні результати у боротьбі з корупцією.

Читайте такожСтала відома дата візиту президента Європейської ради в Україну

"Україна вже зробила багато для демонтажу старих корупційних правил. Цей демонтаж викликав і викликатиме протидію. Але жодним олігархам чи корупціонерам не вдасться загальмувати розвиток України як європейської держави", - написав Кулеба у Twitter.

Відео дня

Корупція в Україні та ЄС: що було раніше

  • Сьогодні, 11 лютого, Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.
  • У резолюції депутати ЄП, серед іншого, закликали українську владу посилити боротьбу з корупцією, забезпечити незалежність антикорупційних органів та підтвердити відданість реформам.
  • Євродепутати висловили серйозну стурбованість через очевидні спроби осіб, які мають "корисливі інтереси", підірвати досягнення країни у боротьбі з корупцією та демократичні реформи загалом, особливо за допомогою "відновлення політичної влади деяких олігархів, які сприяли послабленню орієнтованої на реформи більшості у Верховній Раді".
  • Євродепутати також заявили, що досягнення відчутних результатів у боротьбі з корупцією важливе для покращення бізнес-клімату і залучення в Україну нових іноземних інвестицій.