Президент України Володимир Зеленський / Фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна зацікавлена у координації зусиль з Китаєм щодо боротьби з наслідками пандемії COVID-19

Про це він заявив в інтерв’ю китайському інформаційному агентству «Сіньхуа», текст якого наводить прес-служба Офісу президента.

Президент відзначив, що у цьому році наші двосторонні контакти України та Китаю були суттєво обмежені пандемією коронавірусу. Водночас наші країни ефективно взаємодіяли у боротьбі з цим спільним викликом.

Відео дня

Зеленський висловив вдячність уряду Китаю за надану Україні гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом, сприяння в авіаперевезеннях медичних вантажів, а також у поверненні наших громадян з Китаю до України.

Читайте також"Поки не знайдемо вакцину": Шмигаль пояснив, скільки ще триватиме карантин в Україні

"Тисячі тест-систем, масок, захисних окулярів, рукавичок та інших засобів індивідуального захисту були направлені в лікарні на початку пандемії в Україні навесні. Це врятувало не одного українця. Особливо вдячні китайським компаніям, громадським об’єднанням, народним урядам провінцій та звичайним громадянам за надану нашій країні вкрай необхідну та вчасну допомогу. Цей вияв дружньої підтримки є особливо важливим і цінним для нас у ці складні часи", - підкреслив глава держави.

За словами Зеленського, Україна зацікавлена у подальшій координації з Китаєм зусиль у боротьбі з наслідками пандемії COVID-19.

«Особливо важливим є питання забезпечення українців якісною вакциною», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 1 жовтня зареєстровано 213 тис. 028 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 тис. 193 летальних, 94 тис. 398 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 4 тис. 069 нових випадків.

Раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що у світі 8 компаній перебувають на фінальній стадії розробки вакцини від COVID-19, і відомство робить усе, щоб Україна була серед перших, хто зможе отримати доступ до майбутньої вакцини.

У відділі пропаганди Державного комітету з питань охорони здоров'я Китаю повідомляли, що у країні йдуть клінічні випробування 11 вакцин від COVID-19, чотири з них вже знаходяться на третьому етапі тестів. Є імовірність того, що китайська інактивована вакцина проти коронавірусу може з'явитися у продажу до кінця 2020 року.