Росіяни проводять незаконні вибори в окупованому Криму / Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України закликають світову спільноту розширити санкції проти Росії.

Читайте такожУ МЗС розповіли, що передбачає стратегія деокупації Криму

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства у зв’язку із протиправною організацією та проведенням Російською Федерацією 13 вересня так званих виборів на тимчасово окупованих територіях АР Крим та міста Севастополь.

Відео дня

У МЗС висловили рішучий протест та засудили «протиправну організацію і проведення» так званих «виборів». «Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків», - сказано у заяві.

У МЗС попереджають: усі причетні до підготовки та проведення незаконного «голосування» нестимуть відповідальність за українським законодавством. «Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом розширення санкцій», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

13 вересня у тимчасово окупованому Криму основний день голосування на так званих «виборах» «губернатора Севастополя» та «довиборах» «депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» та «Сімферопольської місцевої ради».

Європейські санкції проти Росії 

  • 9 вересня брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що Посли Європейського Союзу схвалили продовження санкцій проти Росії, які були введені у зв'язку з анексією Криму.
  • За інформацією Йозвяка, в списку санкцій знаходяться 175 осіб і 44 організації, яким заборонено видачу віз. Також будуть заморожені їхні активи в ЄС.
  • Санкції за порушення суверенітету України були введені країнами ЄС у 2014 році. Вони регулярно продовжуються, хоча в Брюсселі є політичні сили та лідери, які лобіюють зняття обмежень з Кремля через його агресію проти України.