Венедіктова до Мінська поки не поїхала / фото УНІАН

В Офісі генерального прокурора України пояснили, чому його керівник Ірина Венедіктова не поїхала на переговори до Мінська щодо екстрадиції затриманих бойовиків ПВК "Вагнера".

Як повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на інформацію ОГП, Білорусь поки не надсилали Венедіктовій офіційного запрошення до Мінська, щоб обговорити можливість видачі бойовиків Україні.

Читайте такожУкраїна направила Білорусі запити про видачу 28 затриманих "вагнерівців"

Відео дня

"Повідомляємо, що на даний час від білоруської сторони не надходило офіційне запрошення генеральному прокурору Ірині Венедіктовій щодо відвідання Білорусі з метою обговорення питання щодо видачі осіб, які брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", - зазначили у відомстві, відповідаючи на запит журналістів.

Затримання "вагнерівців" у Білорусі: що відомо

  • 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК "Вагнера": 32 - під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.
  • Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.
  • 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків.
  • 6 серпня білоруський президент Олександр Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів України і Росії для розгляду в ситуації із затриманими бойовиками. Того ж дня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що готується клопотання про екстрадицію 28 бойовиків, серед яких 9 українців.